El primer poll pirinenc de voltor negre supera el mes de vida

Publicat el 30/05/2010 per Equip del Projecte
Notícies del projecte
Compartir

Amb un aspecte encara poc agraciat als seus 35 dies d’edat, el primer poll pirinenc de voltor negre, orgullós, fa ja intents de posar-se de peu sota la constant mirada de la seva mare i aliè a les veus que en el seu moment van criticar aquesta iniciativa de reintroducció al Pirineu català. La curiositat va en augment amb els dies i segueix amb la mirada el vol d’altres voltors i els jocs de dos trencalossos joves que sobrevolen el niu, xiulant. Feia moltes dècades, que aquestes serres no veien una escena com aquesta.

Aquests mateixos dies, la zona del projecte (Boumort-Alinyà) acull, a més dels 16 voltors del programa estabilitzats, 6 exemplars exògens (rècord en 2 anys de projecte): 3 francesos (2 de Cévennes i un altre de Baronnies), 1 anellat com a poll a alguna colònia espanyola i 4 més sense marques (molt probablement també ibèrics). Per altra banda, 3 dels voltors alliberats estan visitant diferents punts de la península (Galícia, Madrid i Extremadura) així com 2 a França. No hi ha dubte que el pont entre les poblacions ibèriques i franceses no només és una realitat sinó que està més viu que mai i reforçat pel projecte de reintroducció als Pirineus.

I per últim ja és a diari, tot i que no per això menys sobrecollidor, la coincidència de les 4 espècies de necròfags europees en aquestes muntanyes.

L’èxit d’aquest projecte amb tan sols 2 anys i mig de vida, es deu a les ganes d’un grup de gent amb l’únic objectiu de conservar de manera efectiva una espècie tan emblemàtica com el voltor negre més enllà de les fronteres polítiques

promotors:

Sponsors of the reintroduction project

 

 

assesorament tècnic i execució:

assessorament tecnic i execucio del projecte

 

 

educació ambiental:

Educacio ambiental

 

 

enllaços relacionats:

DAAM:
Voltor negre

FUNDACIÓ CATALUNYA - LA PEDRERA:
Territori i medi ambient

GREFA:
Reintroducción del buitre negro en los Pirineos

TRENCA:
Voltor Negre

 

 

hi col·laboren:

Sponsors of the reintroduction project

 

 

hi participen amb la cessió de voltors negres:

(provinents de centres de recuperació de fauna)

Sponsors of the reintroduction project

 

 

amics al facebook