Sirius, procedent del Projecte de Reintroducció francès de Verdon, visita Catalunya

Publicat el 09/11/2010 per Equip del Projecte
Notícies del projecte
Compartir
Sirius, del projecte de Verdon (prealps francesos) a Catalunya. Foto: Aleix Millet

El passat 8 de novembre va aparèixer a Organyà un nou voltor negre exogen d’origen francès, observat mentres es realitzava el seguiment d’un dels exemplars recentment alliberats, de nom Alinyà.

Aquest jove voltor, Sirius, va ser alliberat el 2009 a Verdon (LPO/BirdLife) (prealps francesos) mitjançant la tècnica de hacking. A les 14h va aparèixer de cop per baixar a menjar a prop de la base de les cingleres de Santa Fe. Va estar durant una hora alimentant-se i imposant-se a la resta de voltors que també aprofitaven el recurs (la femella Alinyà i 30 voltors comuns). Després de saciar-se va aixecar el vol i va desaparèixer direcció NW.

Amb en Sirius ja són nou, com a mínim, els voltors negres francesos diferents que han visitat el Pirineu procedents, la majoria, de la colonia del Massís Central francès (Cévennes), del projecte de Baronnies i ara del recent projecte de Verdon. És probable que els propers dies continui recorrent la geografia pirinenca, visitant els diferents Punts d’Alimentació Suplementaria, en la seva etapa de dispersió juvenil. És també molt possible que es sedimenti algunes setmanes o inclús mesos a l’àrea de reintroducció, atret pels 22 voltors negres que ja hi ha estabilitzats a la zona. Gràcies al seguiment diari des de l’inici del projecte a finals de 2007, hem comprovat un clar augment en la presència de voltors negres exògens i un augment del període de sedimentació dels mateixos. I, potser el més interessant, una clara estacionalitat en funció de l’origen dels voltors: els ibèrics tenen un pic a l’estiu mentres que els francesos apareixen majoritàriament a partir d’octubre-novembre, a mode d’hivernants.

promotors:

Sponsors of the reintroduction project

 

 

assesorament tècnic i execució:

assessorament tecnic i execucio del projecte

 

 

educació ambiental:

Educacio ambiental

 

 

enllaços relacionats:

DAAM:
Voltor negre

FUNDACIÓ CATALUNYA - LA PEDRERA:
Territori i medi ambient

GREFA:
Reintroducción del buitre negro en los Pirineos

TRENCA:
Voltor Negre

 

 

hi col·laboren:

Sponsors of the reintroduction project

 

 

hi participen amb la cessió de voltors negres:

(provinents de centres de recuperació de fauna)

Sponsors of the reintroduction project

 

 

amics al facebook