Tres parelles de voltor negre comencen la reproducció a Boumort

Publicat el 03/03/2011 per Equip del Projecte
Notícies del projecte
Compartir

Després de l’èxit de 2010, quan la Perla i el Portell van aconseguir criar per primer cop un poll de voltor negre a Catalunya en més de 100 anys (Gala), aquest any se’ls han sumat 2 parelles més, la Pessonada i l’Hortó i la Menta i el Mario. Una quarta parella, la Bruna i el Corneli, és probable que facin la posta els propers dies.

Els veterans Perla i el Portell repeteixen aquesta temporada, en el mateix niu i fan la posta el dia 1 de març. Una setmana abans, el 22 de febrer, començaven la Pessonada i l’Hortó, en una altra zona de la reserva de Boumort i la Menta i el Mario feien el mateix el 25 de febrer. Totes elles estan nidificant en plataformes artificials, ampliades amb material que ells mateixos han anat aportant i ho continuen fent en cada relleu. La quarta i més recent de les parelles, la Bruna i el Corneli, continuen visitant emplaçaments dins del seu territori, però encara no s’han decidit.

Amb aquests resultats es comença a consolida la primera colònia de voltor negre als Pirineus en moltes dècades, amb 4 parelles estables (la cinquena, formada per la Gallarda i l’Urdiet, va perdre el mascle el mes de desembre) i 20 individus estabilitzats a la zona de reintroducció. A més, continuen apareixent i sedimentant voltors negres francesos (2 en aquests moments) i exemplars ibèrics dispersius.

promotors:

Sponsors of the reintroduction project

 

 

assesorament tècnic i execució:

assessorament tecnic i execucio del projecte

 

 

educació ambiental:

Educacio ambiental

 

 

enllaços relacionats:

DAAM:
Voltor negre

FUNDACIÓ CATALUNYA - LA PEDRERA:
Territori i medi ambient

GREFA:
Reintroducción del buitre negro en los Pirineos

TRENCA:
Voltor Negre

 

 

hi col·laboren:

Sponsors of the reintroduction project

 

 

hi participen amb la cessió de voltors negres:

(provinents de centres de recuperació de fauna)

Sponsors of the reintroduction project

 

 

amics al facebook