Augmenta a 4 les parelles de voltor negre covant a Boumort

Publicat el 11/03/2011 per Equip del Projecte
Notícies del projecte
Compartir

Poc s’imaginava ahir en Corneli, quan va arribar amb una branca al bec per reforçar el niu construït amb la Bruna, que es trobaria amb una cosa rodona i brillant el fons de la plataforma, fruit dels amors amb la seva parella aquest hivern.

El dia abans, el 9 de març a les 18:20h, la Bruna començava a pondre. Després de deixar el niu en Corneli (com intuint que la seva presència no era necessària en aquell moment) ella es tombava y amb moviments rítmics de cua cap amunt, s’esforçava per expulsar l’ou. I així devia de succeir al llarg de les següents hores.

Corneli es va quedar sol quan la Bruna va saltar i ell la va rellevar sorprés. Va estar 5 minuts mirant l’ou, sense saber molt bé què fer amb ell, mentres la Bruna es remuntava sobre el barranc, sense treure-li l’ull de sobre al seu consort. Al final ell, instintivament va deduir que s’havia de tombar y donar calor amb la màxima delicadesa, fins que ella decidís tornar. I així ho va fer: per primer cop a la seva vida covava un ou i es sumava a les altres 3 parelles de voltor negre que en aquests moments fan el mateix en aquest racó del Prepirineu català.

promotors:

Sponsors of the reintroduction project

 

 

assesorament tècnic i execució:

assessorament tecnic i execucio del projecte

 

 

educació ambiental:

Educacio ambiental

 

 

enllaços relacionats:

DAAM:
Voltor negre

FUNDACIÓ CATALUNYA - LA PEDRERA:
Territori i medi ambient

GREFA:
Reintroducción del buitre negro en los Pirineos

TRENCA:
Voltor Negre

 

 

hi col·laboren:

Sponsors of the reintroduction project

 

 

hi participen amb la cessió de voltors negres:

(provinents de centres de recuperació de fauna)

Sponsors of the reintroduction project

 

 

amics al facebook