Presentació del Projecte de Reintroducció del voltor negre a la UdL i a la UAB

Publicat el 02/06/2011 per Equip del Projecte
Notícies del projecte
Compartir

El passat 17 de març es va realitzar una presentació del projecte de reintroducció del voltor negre (Aegypius monachus), a l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Agrària de Lleida (ETSEA) i el 30 de maig a la Facultat de Biociències de la Universitat Autònoma de Barcelona. L’acte va comptar amb la participació d’ alumnes estudiants d’Enginyeria forestal, agrònoms i Ciències Ambientals. Aquestes presentacions estan emmarcades dins d’assignatures de  les carreres d’Enginyeria Forestal i Ciències Ambiental i van ser  a càrrec del Marc Gálvez –tècnic de camp de TRENCA en el seguiment dels voltors negres a la RNC de Boumort– i  l’Aleix Millet –tècnic de camp en el projecte voltor negre a la Muntanya d’Alinyà–. Es va repassar la biologia de l’espècie, la distribució, l’evolució, els treballs dins del programa, metodologies d’alliberaments, actuacions paral·leles que s’han anat realitzant durant aquests 4 anys de projecte i va acabar amb la presentació dels resultats aconseguits fins al moment: el naixement del primer poll pirinenc –de nom Gala– durant l’any 2010; els 19 exemplars estabilitzats –a dia d’avui– a l’àrea de reintroducció Boumort-Alinyà i l’inici –aquest 2011–  del procés de reproducció de quatre parelles.

En els propers mesos se continuaran realitzant presentacions del projecte en diferents universitats de Catalunya així com en d’altres centres docents.

promotors:

Sponsors of the reintroduction project

 

 

assesorament tècnic i execució:

assessorament tecnic i execucio del projecte

 

 

educació ambiental:

Educacio ambiental

 

 

enllaços relacionats:

DAAM:
Voltor negre

FUNDACIÓ CATALUNYA - LA PEDRERA:
Territori i medi ambient

GREFA:
Reintroducción del buitre negro en los Pirineos

TRENCA:
Voltor Negre

 

 

hi col·laboren:

Sponsors of the reintroduction project

 

 

hi participen amb la cessió de voltors negres:

(provinents de centres de recuperació de fauna)

Sponsors of the reintroduction project

 

 

amics al facebook