Resultats de la temporada de reproducció de 2011

Publicat el 05/07/2011 per Equip del Projecte
Notícies del projecte
Compartir

La temporada de cria de 2011, la segona des de que el 2010 nidifiqués amb èxit la primera parella de voltor negre del projecte de reintroducció als Pirineus, ha finalitzat recentment.

L’inici de la temporada va ser inmillorable, amb 4 parelles que feien la posta a la RNC de Boumort, entre el 22 de febrer i el 9 de març. Dues d’elles, la Pessonada i l’Hortó i la Menta i el Mario, ambdues inexpertes, continuaven covant fins que es van cansar de fer-ho després de 86 i 74 dies tombades respectivament. Les altres dues veien néixer un poll però la Bruna i el Corneli el perdien amb una setmana de vida per causes desconegudes. El veterans Perla i Portell aconseguien tirar endavant el seu poll amb normalitat fins que inesperadament el trobavem mort sota el niu amb 55 dies d’edat, també per motius desconeguts (no descartem un intent de depredació per part d’àguila daurada).

Les colònies de voltor negre tenen productivitats baixes al principi de la seva formació degut a la inexperiència dels individus reproductors joves. Esperem que la temporada següent sigui quan arrenqui amb força la colònia formada ja per 5 parelles.

promotors:

Sponsors of the reintroduction project

 

 

assesorament tècnic i execució:

assessorament tecnic i execucio del projecte

 

 

educació ambiental:

Educacio ambiental

 

 

enllaços relacionats:

DAAM:
Voltor negre

FUNDACIÓ CATALUNYA - LA PEDRERA:
Territori i medi ambient

GREFA:
Reintroducción del buitre negro en los Pirineos

TRENCA:
Voltor Negre

 

 

hi col·laboren:

Sponsors of the reintroduction project

 

 

hi participen amb la cessió de voltors negres:

(provinents de centres de recuperació de fauna)

Sponsors of the reintroduction project

 

 

amics al facebook