Primer hacking de voltor negre a Boumort

Publicat el 04/08/2012 per Equip del Projecte
Notícies del projecte
Compartir

 

El passat dimarts 31 de juliol arribava a Boumort un poll de voltor negre nascut a GREFA, amb 82 dies d’edat, destinat al que és el primer hacking (o alliberament assistit) de l’espècie en aquest espai natural.

En el marc global del projecte, aquest és el tercer hacking de voltor negre que es du a terme. Els 2 primers es van desenvolupar a l’Espai Natural d’Alinyà, 26 Km a l’est de Boumort. El primer d’ells, Inici al 2007, va néixer al Zoo de Planckendael (Bèlgica). Al 2009, els mateixos pares del poll d’enguany van treure endavant a l’Obaga, a les instal.lacions de GREFA, a Madrid. Ambdós voltors es van trobar morts després d’haver superat gran part de la seva etapa de dispersió juvenil. En el cas de l’Obaga degut al tret d’un desaprensiu, als peus del Moncayo. L’Inici va trobar el final dels seus dies, per causes desconegudes, a la frontera d’Osca, després d’haver recorregut mitja Europa i haver estiuejat als Alps.

 

Mentres esperem els resultats del sexatge i, en base a això es decideix el nom, el nou poll de Boumort gaudeix ja de la seva plataforma de hacking tot just estrenada, construida expressament per a l’ocasió, amb les millors vistes de la vall de Carreu. Aquí finalitzarà el seu desenvolupament fins que, aproximadament als 110-120 dies d’edat, iniciï els primers vols. A partir d’aquest moment s’afegirà als 2 polls salvatges que estan apunt de deixar el niu, també a Boumort. El seguiment d’aquests 3 nous exemplars es durà a terme gràcies als emissors satel.litals amb què van equipats, financiats gràcies al conveni amb REE.

 

promotors:

Sponsors of the reintroduction project

 

 

assesorament tècnic i execució:

assessorament tecnic i execucio del projecte

 

 

educació ambiental:

Educacio ambiental

 

 

enllaços relacionats:

DAAM:
Voltor negre

FUNDACIÓ CATALUNYA - LA PEDRERA:
Territori i medi ambient

GREFA:
Reintroducción del buitre negro en los Pirineos

TRENCA:
Voltor Negre

 

 

hi col·laboren:

Sponsors of the reintroduction project

 

 

hi participen amb la cessió de voltors negres:

(provinents de centres de recuperació de fauna)

Sponsors of the reintroduction project

 

 

amics al facebook