Reintroducció del voltor negre als Pirineus / febrer de 2013

Publicat el 11/03/2013 per Equip del Projecte
Notícies del projecte
Compartir
© Equip de Boumort - Alinyà

© Equip de Boumort – Alinyà

En els 28 dies de seguiment que es van fer durant el mes de febrer a la Reserva Nacional de Caça de Boumort, s’han controlat a través de l’observació directa, ja sigui en posader o menjant, 20 exemplars diferents de voltor negre.

Dels 20 voltors negres diferents, 17 són alliberats o nascuts  en llibertat dins el marc del programa de reintroducció del voltor negre als Pirineus. Els altres 3 són d’origen exògen: 1 voltor negre jove sense anelles ni cap marca, probablement ibèric, i 2 exemplars –Nouanda i Oviedo– nascuts a la colònia de Cévennes (França), localitat on es va dur a terme un programa de reintroducció als anys 90 i on ja hi ha una població viable de l’espècie. Dels 20 voltors negres observats a Boumort al febrer, Perla i Portell són els exemplars que han estat enregistrat més vegades (23 observacions) i el que ha tingut menys registres ha estat Oviedo (1 observació).

Aquest passat mes de febrer s’ha trencat el vincle entre Nouanda i Oriol, mascle que tot seguit s’ha emparellat amb Neus, que ha canviat la seva residència d’Alinyà cap a Boumort. Pel que fa a Nouanda, observada per darrera vegada el dia 13, es suposa que pot haver tornat a la seva área natal a Cévennes (sense confirmació, de moment). Al llarg del mes, 4 de les 5 parelles formades han començat la incubació. Perla i Portell van pondre el dia 6; Menta i Mario, el dia 8; Olga i Aleix, el dia 23; i Bruna i Corneli, el dia 28.

El projecte de reintroducció del voltor negre als Pirineus està promogut pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya i  per la Fundació Catalunya – La PedreraGREFA i Trenca hi participen en l’assessorament i l’execució, juntament amb personal de l’Espai Natural d’Alinyà i de la guarderia de la RNC de Boumort. REE hi participa de manera destacada amb el finançament dels emissors que permeten fer el seguiment dels voltors negres del projecte. 

promotors:

Sponsors of the reintroduction project

 

 

assesorament tècnic i execució:

assessorament tecnic i execucio del projecte

 

 

educació ambiental:

Educacio ambiental

 

 

enllaços relacionats:

DAAM:
Voltor negre

FUNDACIÓ CATALUNYA - LA PEDRERA:
Territori i medi ambient

GREFA:
Reintroducción del buitre negro en los Pirineos

TRENCA:
Voltor Negre

 

 

hi col·laboren:

Sponsors of the reintroduction project

 

 

hi participen amb la cessió de voltors negres:

(provinents de centres de recuperació de fauna)

Sponsors of the reintroduction project

 

 

amics al facebook