S’ha format la sisena parella de voltor negre al Prepirineu de Lleida

Publicat el 05/04/2013 per Equip del Projecte
Notícies del projecte
Compartir
1
Aiguaneix iAres. © José Antonio Peña

 

I ja en van sis!

A finals del mes de març s’ha pogut confirmar, mitjançant el seguiment intensiu fet pels els tècnics de fauna, que s’ha format la sisena parella de voltor negre. Es tracta de la femella Aiguaneix i del mascle Ares, els quals van ser alliberats a finals de juliol de 2012. D’ençà del seu alliberament, ja fa vuit mesos, els dos exemplars han estat molt fidels a l’àrea de reintroducció Boumort-Alinyà.

Ja dins de les instal·lacions d’aclimatació, on van ser gairebé setze mesos, sempre van mostrar una actitud molt afí l’un per l’altre. Un cop recuperada la llibertat, i amb l’emoció de poder tornar a volar lliures per les muntanyes, van perdre el seu vincle. Passats set mesos i després d’escollir el Prepirineu com a zona per assentar-se, han tornat a retrobar-se.

Els dos exemplars, encara immadurs, tenen tota la resta de l’any per consolidar la relació i reforçar-la, fet que serà decisiu a l’hora d’iniciar el possible període de reproducció ja per a la temporada 2014.

El projecte de reintroducció del voltor negre als Pirineus està promogut pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya i per la Fundació Catalunya – La Pedrera. GREFA i Trenca hi participen en l’assessorament i l’execució, juntament amb personal de l’Espai Natural d’Alinyà i de la guarderia de la RNC de Boumort. REE hi participa de manera destacada amb el finançament dels emissors que permeten fer el seguiment dels voltors negres del projecte.

promotors:

Sponsors of the reintroduction project

 

 

assesorament tècnic i execució:

assessorament tecnic i execucio del projecte

 

 

educació ambiental:

Educacio ambiental

 

 

enllaços relacionats:

DAAM:
Voltor negre

FUNDACIÓ CATALUNYA - LA PEDRERA:
Territori i medi ambient

GREFA:
Reintroducción del buitre negro en los Pirineos

TRENCA:
Voltor Negre

 

 

hi col·laboren:

Sponsors of the reintroduction project

 

 

hi participen amb la cessió de voltors negres:

(provinents de centres de recuperació de fauna)

Sponsors of the reintroduction project

 

 

amics al facebook