Arribada d’un nou voltor negre a la Muntanya d’Alinyà

Publicat el 10/04/2013 per Equip del Projecte
Notícies del projecte
Compartir

web

Voltors negres dins del volader. Foto: Ernesto Álvarez

A finals del mes de febrer va arribar a l’Espai Natural d’Alinyà un nou voltor negre (Aegypius monachus) portat per l’ONG GREFA, que va ser col·locat dins de les infraestructures d’aclimatació. Es tracta d’un mascle jove, de nom Trasgu, cedit per el CRFS de Infiesto (Oviedo) que romandrà un mínim de 6 mesos dins de les gàbies d’aclimatació abans de ser alliberat per incorporar-se a la incipient colònia Prepirinenca.

Trasgu estarà acompanyat , dins de les infraestructures, per un voltor negre irrecuperable que hi restarà fins que pugui ser substituït per un exemplar sa.

Amb l’entrada de Trasgu, són ja 15 –amb 2 polls de hacking i 13 exemplars per al volader– els voltors negres que han arribat a Alinyà, entre els anys 2007-2013, dins del marc del projecte de reintroducció de l’espècie a Catalunya.

El projecte de reintroducció del voltor negre als Pirineus està promogut pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya i per la Fundació Catalunya – La Pedrera. GREFA i Trenca hi participen en l’assessorament i l’execució, juntament amb personal de l’Espai Natural d’Alinyà i de la guarderia de la RNC de Boumort. REE hi participa de manera destacada amb el finançament dels emissors que permeten fer el seguiment dels voltors negres del projecte.

promotors:

Sponsors of the reintroduction project

 

 

assesorament tècnic i execució:

assessorament tecnic i execucio del projecte

 

 

educació ambiental:

Educacio ambiental

 

 

enllaços relacionats:

DAAM:
Voltor negre

FUNDACIÓ CATALUNYA - LA PEDRERA:
Territori i medi ambient

GREFA:
Reintroducción del buitre negro en los Pirineos

TRENCA:
Voltor Negre

 

 

hi col·laboren:

Sponsors of the reintroduction project

 

 

hi participen amb la cessió de voltors negres:

(provinents de centres de recuperació de fauna)

Sponsors of the reintroduction project

 

 

amics al facebook