Escolars visiten el PAS d’Isona i Conca Dellà

Publicat el 28/06/2013 per Equip del Projecte
Notícies del projecte
Compartir
Escolars al PAS d'Isona.

Escolars al PAS d’Isona.

Entre el mes d’abril i juny, 80 escolars de primària van visitar el punt d’alimentació suplementària per a rapinyaires necròfags a Isona, gràcies a la col·laboració entre l’Estació Biològica del Pallars Jussà (EBPJ) i Trenca.

Alumnat de primària de les escoles de Valldeflors i de Maria Immaculada (Tremp) van poder veure in situ com menjaven carronya els aufranys, els voltors comuns, voltors negres, els milans negres i els milans reials, com a part d’una unitat didàctica elaborada per l’Estació Biològica del Pallars Jussà. La unitat es composa de tres sessions a les aules i una sessió al camp on es fa la visita al PAS d’Isona.

2

Escolars al PAS d’Isona.

La jornada al camp es fa coincidir amb un dia d’aportament de carronya. Els escolars coneixen aquest espai i les diferents espècies de rapinyaires necròfags, que es poden veure des de l’observatori amb prismàtics i telescopis.  A més de preguntes i respostes sobre aquests ocells, l’activitat educativa es complementa amb el reconeixement de rastres d’animals i l’estudi del medi.

El projecte de la xarxa de PAS (punts d’alimentació suplementària) de l’associació Trenca ha posat en marxa tres emplaçaments al Prepirineu i Pirineu lleidatà on els rapinyaires necròfags troben menjar de manera segura. L’objectiu dels PAS es pal·liar l’escassetat de carronya per als ocells rapinyaires necròfags, claus en l’equilibri ecològic dels ecosistemes, reforçant la disponibilitat d’aliment per aquests ocells als Pirineus. A més, el funcionament dels tres PAS està directament relacionat amb el projecte de reintroducció del voltor negre als Pirineus.

 

Cartell divulgatiu al costat de l'observatori del PAS d'Isona.

Cartell divulgatiu al costat de l’observatori del PAS d’Isona.

promotors:

Sponsors of the reintroduction project

 

 

assesorament tècnic i execució:

assessorament tecnic i execucio del projecte

 

 

educació ambiental:

Educacio ambiental

 

 

enllaços relacionats:

DAAM:
Voltor negre

FUNDACIÓ CATALUNYA - LA PEDRERA:
Territori i medi ambient

GREFA:
Reintroducción del buitre negro en los Pirineos

TRENCA:
Voltor Negre

 

 

hi col·laboren:

Sponsors of the reintroduction project

 

 

hi participen amb la cessió de voltors negres:

(provinents de centres de recuperació de fauna)

Sponsors of the reintroduction project

 

 

amics al facebook