Reintroducció del voltor negre als Pirineus / juliol 2013

Publicat el 15/08/2013 per Equip del Projecte
Notícies del projecte
Compartir

En el seguiment realitzat durant el mes de juliol a la Reserva Nacional de Caça (RNC) de Boumort, s’han observat 33 voltors negres diferents i s’ha marcat amb emissor via satèl·lit GPS el tercer poll nascut enguany a la reserva.

 

Voltor negre jove exogen (no ha estat alliberat ni ha nascut a la zona).  © Equip de Boumort - Alinyà

Voltor negre jove exogen (no ha estat alliberat ni ha nascut a la zona). © Equip de Boumort – Alinyà

Dels 33 voltors observats, 24 són individus alliberats o nascuts dins d’aquest programa de reintroducció, 2 procedeixen de Cévennes (França) i almenys 7 exemplars són d’origen ibèric. El 22 de juliol es van observar el major nombre de voltors negres del mes en un sol dia: 22 exemplars.

A més de la presència estable i continuada de les quatre parelles que van començar aquest any la reproducció dins la RNC de Boumort, cal destacar la forte fixació dels cinc mascles alliberats l’1 de març a Boumort. La cinquena i sisena parelles formades es mantenen per la perifèria de la RNC.

Els tres polls han assolit durant aquest mes la grandària amb què finalment iniciaran els seus primers vols. Per bé que dos d’ells han rebut prou atencions parenterals per assolir-la, un d’ells (el de Bruna i Corneli) ha necessitat aportament suplementari per causa de la disminució progressiva dels enceballs i de la presència de la femella al niu. Per altra banda, el dia 17 va ser marcat el tercer poll nascut enguany, amb 84 dies d’edat. Va ser equipat amb un emissor via satèl·lit GPS i anella de lectura a distància.

 

Nova plataforma construïda al mes de juliol, per estimular la nidificació del voltor negre en aquest arbre. © Equip de Boumort – Alinyà

 

El projecte de reintroducció del voltor negre als Pirineus està promogut pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya i  per la Fundació Catalunya – La Pedrera. GREFA i Trenca hi participen en l’assessorament i l’execució, juntament amb personal de l’Espai Natural d’Alinyà i de la guarderia de la RNC de Boumort. L’Estació Biològica del Pallars Jussà desenvolupa diferents tasques educatives relacionades amb el projecte. REE hi participa de manera destacada amb el finançament dels emissors que permeten fer el seguiment dels voltors negres del projecte. 

promotors:

Sponsors of the reintroduction project

 

 

assesorament tècnic i execució:

assessorament tecnic i execucio del projecte

 

 

educació ambiental:

Educacio ambiental

 

 

enllaços relacionats:

DAAM:
Voltor negre

FUNDACIÓ CATALUNYA - LA PEDRERA:
Territori i medi ambient

GREFA:
Reintroducción del buitre negro en los Pirineos

TRENCA:
Voltor Negre

 

 

hi col·laboren:

Sponsors of the reintroduction project

 

 

hi participen amb la cessió de voltors negres:

(provinents de centres de recuperació de fauna)

Sponsors of the reintroduction project

 

 

amics al facebook