Reintroducció del voltor negre als Pirineus / desembre 2013

Publicat el 10/01/2014 per Equip del Projecte
Notícies del projecte
Compartir
Voltor negre al Prepirineu de Lleida, a l'hivern. © Equip de Boumort.

Voltor negre al Prepirineu de Lleida, a l’hivern. © Equip de Boumort.

La colònia de voltor negre està actualment integrada per 30 exemplars sedentaritzats al Pre-pirineu de Lleida. Ja són 7 les parelles formades.

Al llarg del mes de desembre s’han identificat 30 voltors negres diferents: 26 endògens (alliberats o nascuts dins el marc del projecte de reintroducció), 2 exògens francesos i 2 exògens ibèrics. En dues ocasions durant el mes de desembre van poder ser identificats els 30 individus en el curs d’una mateixa jornada: els dies 4 i 29.

Els tres polls nascuts el 2013 romanen a la zona i presenten un comportament d’individus totalment emancipats, desplaçant-se com qualsevol altre membre de la colònia a la reserca d’aliment. Amb les dues noves parelles formades al mes de novembre, en l’actualitat la colònia compta amb 7 parelles de voltor negre.

En primera línia, tres voltors negres en llibertat: Bic (nascut el 2013 a la zona), Gala (nascut el 2010 a la zona) i Hornos. Al fons, instal·lació d'aclimatació per als exemplars que es reintroduiran, un voltor comú amb les ales obertes (esquerra) i dos voltors negres més (dreta). Foto feta amb parany fotogràfic el 24 de desembre passat. © Equip de Boumort-Alinyà.

En primera línia, tres voltors negres en llibertat: Bic (nascut el 2013 a la zona), Gala (nascut el 2010 a la zona) i Hornos. Al fons, instal·lació d’aclimatació per als exemplars que es reintroduiran, un voltor comú amb les ales obertes (esquerra) i dos voltors negres més (dreta). Foto feta amb parany fotogràfic el 24 de desembre passat. © Equip de Boumort-Alinyà.

El projecte de reintroducció del voltor negre als Pirineus està promogut pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya i per la Fundació Catalunya – La Pedrera. GREFA i Trenca hi participen en l’assessorament i l’execució, juntament amb personal de l’Espai Natura Muntanya d’Alinyà i de la guarderia de la RNC de Boumort. L’Estació Biològica del Pallars Jussà desenvolupa diferents tasques educatives relacionades amb el projecte. REE participa de manera destacada amb el finançament dels emissors que permiten de fer el seguiment dels voltors negres del projecte.

promotors:

Sponsors of the reintroduction project

 

 

assesorament tècnic i execució:

assessorament tecnic i execucio del projecte

 

 

educació ambiental:

Educacio ambiental

 

 

enllaços relacionats:

DAAM:
Voltor negre

FUNDACIÓ CATALUNYA - LA PEDRERA:
Territori i medi ambient

GREFA:
Reintroducción del buitre negro en los Pirineos

TRENCA:
Voltor Negre

 

 

hi col·laboren:

Sponsors of the reintroduction project

 

 

hi participen amb la cessió de voltors negres:

(provinents de centres de recuperació de fauna)

Sponsors of the reintroduction project

 

 

amics al facebook