6 parelles de voltor negre estan covant al Prepirineu de Lleida

Publicat el 15/04/2014 per Equip del Projecte
Notícies del projecte
Compartir
Dos voltors negres a la reserva nacional de caça de Boumort, aquest passat mes de març. © Equip de Boumort-Alinyà

Dos voltors negres a la reserva nacional de caça de Boumort, aquest passat mes de març. © Equip de Boumort-Alinyà

La colònia de voltor negre està actualment integrada por 29-30 exemplars sedentaritzats al Prepirineu de Lleida. A hores d’ara, hi ha 8 parelles ja formades i una més que s’està consolidant.

A la colònia s’han incorporat 4 voltors negres exògens, és a dir, que han vingut de fora, no han estat reintroduïts ni han nascut a la zona dins el marc del projecte de reintroducció: Íbex i Neo, de procedència ibèrica; i Quercy i Quasimodo, de procedència francesa. Els dos exògens ibèrics han format parella amb dues femelles endògenes (l’Íbex amb l’Ares, i en Neo amb la Muga).

Un dels nius de voltor negre. © Equip de Boumort-Alinyà

Un dels nius de voltor negre. © Equip de Boumort-Alinyà

Són 8 les parelles formades a la colònia: Perla i Portell, Bruna i Corneli, Menta i Mario, Oriol i Pessonada, Olga i Aleix, Muga i Neo, Modesto i Gallarda, i Ares i Ibex, i una més que s’està consolidant, Foix i Grèvol, que seria la novena. Actualment 6 de les parelles estan covant el seu ou. Una altra parella ha intentat també reproduir-se, però sense èxit.

El projecte de reintroducció del voltor negre als Pirineus està promogut pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya i per la Fundació Catalunya – La Pedrera. GREFA i Trenca hi participen en l’assessorament i l’execució, juntament amb personal de l’Espai Natura Muntanya d’Alinyà i de la guarderia de la RNC de Boumort. L’Estació Biològica del Pallars Jussà desenvolupa diferents tasques educatives relacionades amb el projecte. REE participa de manera destacada amb el finançament dels emissors que permiten de fer el seguiment dels voltors negres del projecte.

promotors:

Sponsors of the reintroduction project

 

 

assesorament tècnic i execució:

assessorament tecnic i execucio del projecte

 

 

educació ambiental:

Educacio ambiental

 

 

enllaços relacionats:

DAAM:
Voltor negre

FUNDACIÓ CATALUNYA - LA PEDRERA:
Territori i medi ambient

GREFA:
Reintroducción del buitre negro en los Pirineos

TRENCA:
Voltor Negre

 

 

hi col·laboren:

Sponsors of the reintroduction project

 

 

hi participen amb la cessió de voltors negres:

(provinents de centres de recuperació de fauna)

Sponsors of the reintroduction project

 

 

amics al facebook