Ja han nascut 3 polls de voltor negre al Prepirineu de Lleida

Publicat el 27/05/2014 per trenca
Notícies del projecte
Compartir

Tres parelles estan a hores d’ara criant el seu poll. Una altra parella, la més tardana, continua covant el seu ou, que hauria de néixer en els darrers dies de maig. Dues parelles més han fracassat en el seu intent reproductor.

 

© Equip de Boumort-Alinyà

© Equip de Boumort-Alinyà

Entre el mesos d’abril i maig, a la zona Boumort-Alinyà s’han observat 31 voltors negres. D’ells, 25 són voltors negres endògens (reintroduïts o nascuts dins el marc del projecte de reintroducció), i 6 són voltors negres exògens, és a dir, que han arribat de fora, no han estat reintroduïts ni han nascut a la zona dins el marc del projecte: 3 de procedència ibèrica (Ibex, Neo i un de recent aparició), i 3 de procedència francesa (Quercy, Quasimodo i Reveur). Del total dels 31 voltors observats, 29 estan sedentaritzats a la zona, i 2 dels exògens estan de pas (Reveur i el nou exogen ibèric). Els dos exògens ibèrics sedentaritzats han format parella amb dues femelles endògenes (l’Ibex amb l’Ares, i el Neo amb la Muga).

 

Un voltor negre enmig d'un grup de voltors comuns. © Equip de Boumort-Alinyà

Un voltor negre enmig d’un grup de voltors comuns. © Equip de Boumort-Alinyà

A més, la població s’ha vist incrementada amb el neixement de tres nous pollets (de les parelles formades per l’Oriol i la Pessonada, l’Olga i l’Aleix, i la Bruna i el Corneli; sempre, un per parella). Una altra parella més, la formada per la Muga i el Neo, continua covant l’ou, que hauria d’eclosionar cap als darrers dies de maig. Altres dues parelles han fracassat en el seu intent reproductor (la Perla i el Portell, i la Menta i el Mario). I encara hi ha a més altres dues parelles formades (l’Íbex i l’Ares, i el Modesto i la Gallarda).

El projecte de reintroducció del voltor negre als Pirineus està promogut pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya i per la Fundació Catalunya – La Pedrera. GREFA i Trenca hi participen en l’assessorament i l’execució, juntament amb personal de l’Espai Natura Muntanya d’Alinyà i de la guarderia de la RNC de Boumort. L’Estació Biològica del Pallars Jussà desenvolupa diferents tasques educatives relacionades amb el projecte. REE participa de manera destacada amb el finançament dels emissors que permiten de fer el seguiment dels voltors negres del projecte.

promotors:

Sponsors of the reintroduction project

 

 

assesorament tècnic i execució:

assessorament tecnic i execucio del projecte

 

 

educació ambiental:

Educacio ambiental

 

 

enllaços relacionats:

DAAM:
Voltor negre

FUNDACIÓ CATALUNYA - LA PEDRERA:
Territori i medi ambient

GREFA:
Reintroducción del buitre negro en los Pirineos

TRENCA:
Voltor Negre

 

 

hi col·laboren:

Sponsors of the reintroduction project

 

 

hi participen amb la cessió de voltors negres:

(provinents de centres de recuperació de fauna)

Sponsors of the reintroduction project

 

 

amics al facebook