Projecte voltor negre: sensibilització local

Publicat el 17/11/2014 per Equip del Projecte
Notícies del projecte
Compartir

 

Escolars al PAS (punt d’alimentació suplementària) de Siall. © Equip de Boumort-Alinyà

Escolars al PAS (punt d’alimentació suplementària) de Siall. © Equip de Boumort-Alinyà

Durant 2014 s’han continuat fent activitats de sensibilització entre la població local del Prepirineu de Lleida, de la mà de l’Estació Biològica del Pallars Jussà i de la Fundació Catalunya-La Pedrera, també amb la participació de Trenca.

Durant el curs 2013-2014, l’EBPJ (Estació Biològica del Pallars Jussà) ha fet un total de 8 sessions per a escolars d’educació primària de la localitat de Tremp: 6 a l’aula i 2 al camp, al PAS de Siall, aquestes últimes gràcies a la col·laboració entre l’EBPJ i Trenca. En total van passar 55 alumnes.

Aquestes activitats són continuïtat de la campanya educativa del curs 2012-2013 portada igualment a terme entre escolars de primària per l’EBPJ, a les localitats de Tremp, la Pobla de Segur, Isona i la Plana de Monrós: 36 sessions a l’aula i 12 al camp (visita al PAS de Siall). En total van passar 250 alumnes. Per cada curs es fan 4 sessions: 3 a l’aula (on els nenes i les nenes fan tallers sobre ocells carronyaires, incidint especialment en el projecte de reintroducció del voltor negre) i 1 al camp.

 

Escolars al PAS (punt d’alimentació suplementària) de Siall. © Equip de Boumort-Alinyà

Escolars al PAS (punt d’alimentació suplementària) de Siall. © Equip de Boumort-Alinyà

A més, aquesta primavera, un grup de 13 estudiants universitaris de la UdL (enginyers tècnics de forests) van visitar el PAS de Siall i van conèixer de primera mà el projecte de reintroducció del voltor negre.

Per altra banda, la Fundació Catalunya-La Pedrera durant l’any 2014 ha rebut més de 800 persones (escoles, jubilats, famílies, ornitòlegs, universitats i màsters d’arreu del món) que han vingut a conèixer in situ el projecte de reintroducció del voltor negre, a través de l’activitat “Menjant amb voltors”. D’ençà de l’any 2011, l’Espai Natura Muntanya d’Alinyà ha rebut més de 1.500 persones interessades en el projecte en concret i en les aus necròfagues en general.

 

Activitat educativa a Espai Natura Muntanya d’Alinyà. © Equip de Boumort-Alinyà

Activitat educativa a Espai Natura Muntanya d’Alinyà. © Equip de Boumort-Alinyà

______________________________________________________________________________

El projecte de reintroducció del voltor negre als Pirineus està promogut pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya i  per la Fundació Catalunya – La Pedrera. GREFA i Trenca hi participen en l’assessorament i l’execució, juntament amb personal de l’Espai Natural d’Alinyà i de la guarderia de la RNC de Boumort. L’Estació Biològica del Pallars Jussà desenvolupa diferents tasques educatives relacionades amb el projecte. REE hi participa de manera destacada amb el finançament dels emissors que permeten fer el seguiment dels voltors negres del projecte. 

______________________________________________________________________________

promotors:

Sponsors of the reintroduction project

 

 

assesorament tècnic i execució:

assessorament tecnic i execucio del projecte

 

 

educació ambiental:

Educacio ambiental

 

 

enllaços relacionats:

DAAM:
Voltor negre

FUNDACIÓ CATALUNYA - LA PEDRERA:
Territori i medi ambient

GREFA:
Reintroducción del buitre negro en los Pirineos

TRENCA:
Voltor Negre

 

 

hi col·laboren:

Sponsors of the reintroduction project

 

 

hi participen amb la cessió de voltors negres:

(provinents de centres de recuperació de fauna)

Sponsors of the reintroduction project

 

 

amics al facebook