Comencen a incubar les primeres parelles de voltor negre

Publicat el 18/02/2015 per Equip del Projecte
Notícies voltor negre
Compartir
Voltor negre.© Equip Boumort-Alinyà

Voltor negre.© Equip Boumort-Alinyà

Quatre de les vuit parelles de voltor negre de la colònia del Prepirineu català ja estan incubant. Ha estat durant els últims dies de gener i els primers de febrer que hem pogut presenciar les primeres incubacions d’aquestes parelles.

Olga i Aleix i Perla i Portel han estat els primers en trencar el gel i decidir-se a portar una nova vida a aquest món natural. Aquestes dues parelles ja ens van regalar dos polls l’any passat: Pan, fill d’Olga i Aleix, i Roc, fruit de la unió entre Perla i Portel. Així com Olga i Aleix han decidit condicionar de nou el niu de l’any passat, Perla i Portel han optat per canviar d’ubicació i construir un altre niu a un lloc nou.

Olga i Aleix.© Equip Boumort-Alinyà

Olga i Aleix.© Equip Boumort-Alinyà

Perla i Portel.© Equip Boumort-Alinyà

Perla i Portel.© Equip Boumort-Alinyà

A aquestes dues parelles se’ls n’acaben de sumar dues altres, Oriol i Pessonada i Mario i Menta, que acaben de posar-se a incubar. Bruna i Corneli, per la seva banda, de la mateixa manera que Perla i Portel, han decidit no utilitzar el niu del 2014 i s’han reubicat en nous enclavaments, escarrassant-se en el seu condicionament.

A les tres parelles restants (Muga i Neo, Ibex i Ares, Modesto i Gallarda) encara se les veu molt tranquil•les apareixent juntes als punts d’alimentació.

Voltor negre.© Equip Boumort-Alinyà

Voltor negre.© Equip Boumort-Alinyà

__________________________________________________________________________________________________

El projecte de reintroducció del voltor negre als Pirineus està promogut pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya i per la Fundació Catalunya – La Pedrera. GREFA i Trenca hi participen en l’assessorament i l’execució, juntament amb personal de l’Espai Natura Muntanya d’Alinyà i de la guarderia de la RNC de Boumort. L’Estació Biològica del Pallars Jussà desenvolupa diferents tasques educatives relacionades amb el projecte. REE hi participa de manera destacada amb el finançament dels emissors que permeten fer el seguiment dels voltors negres del projecte.

__________________________________________________________________________________________________

promotors:

Sponsors of the reintroduction project

 

 

assesorament tècnic i execució:

assessorament tecnic i execucio del projecte

 

 

educació ambiental:

Educacio ambiental

 

 

enllaços relacionats:

DAAM:
Voltor negre

FUNDACIÓ CATALUNYA - LA PEDRERA:
Territori i medi ambient

GREFA:
Reintroducción del buitre negro en los Pirineos

TRENCA:
Voltor Negre

 

 

hi col·laboren:

Sponsors of the reintroduction project

 

 

hi participen amb la cessió de voltors negres:

(provinents de centres de recuperació de fauna)

Sponsors of the reintroduction project

 

 

amics al facebook