La segona generació de voltor negre del Prepirineu ja està aquí!

Publicat el 29/05/2015 per Equip del Projecte
Notícies
Compartir

El primer poll de la segona generació de la colònia prepirinenca és fruit de la unió d’un individu exogen francès i un voltor nascut a la colònia catalana.

 

Voltor negre a Boumort.© Equip Boumort-Alinyà

Voltor negre a Boumort.© Equip Boumort-Alinyà

 

Això és motiu de doble celebració ja que d’una banda confirma un dels objectius del projecte a l’aconseguir un pont entre les colònies ibèriques i franceses i, d’altra banda, és sinònim de l’estat saludable en què es troba la colònia.

Gràcies al seguiment realitzat pels tècnics de camp Gerard Plana (Trenca) y Émilie Delepoulle (Grefa) es va veure que la parella formada per Coma, nascuda a Boumort (Catalunya) el 2012 i Quasimodo, nascut a Grandes Causes (França) el mateix any, freqüentaven intercaladament els diferents punts d’alimentació de la zona; fet que va fer pensar en la possibilitat que la parella estigués incubant en algun lloc de la Reserva Nacional de Caça de Boumort.

Ha estat a principi de setmana, i contra tot pronòstic, quan el tècnic de camp de Trenca, Gerard Plana, ha localitzat el niu amb l’individu francès (Quasimodo) i el poll.

 

Quasimodo.© Equip Boumort-Alinyà

Quasimodo.© Equip Boumort-Alinyà

 

El naixement d’aquest poll suposa un gran èxit per aquest projecte ja que fa només 8 anys dels primers alliberaments a la Reserva Nacional de Caça de Boumort. A més a més, cal afegir que, tant el mascle nascut a França com la femella nascuda al Prepirineu Català, són individus de 4t any, molt joves per a reproduir-se.

 

Coma.© Equip Boumo-Alinyà

Coma.© Equip Boumo-Alinyà

D’aquesta manera, a l’any 2015 s’han format 12 parelles, 10 de les quals van començar a incubar i en van resultar 5 polls. 3 d’aquests polls han tirat endavant, igual que el 2014, fet que ens omple d’optimisme i il·lusió!

______________________________________________________________________________________________

El projecte de reintroducció del voltor negre als Pirineus està promogut pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya i per la Fundació Catalunya – La Pedrera. GREFA i Trenca hi participen en l’assessorament i l’execució, juntament amb personal de l’Espai Natura Muntanya d’Alinyà i de la guarderia de la RNC de Boumort. L’Estació Biològica del Pallars Jussà desenvolupa diferents tasques educatives relacionades amb el projecte.

REE hi participa de manera destacada amb el finançament dels emissors que permeten fer el seguiment dels voltors negres del projecte.

Per a saber-ne més sobre el projecte, pots visitar la secció Reintroducció del voltor negre (Aegypius monachus) als Pirineus en aquesta mateixa web.

promotors:

Sponsors of the reintroduction project

 

 

assesorament tècnic i execució:

assessorament tecnic i execucio del projecte

 

 

educació ambiental:

Educacio ambiental

 

 

enllaços relacionats:

DAAM:
Voltor negre

FUNDACIÓ CATALUNYA - LA PEDRERA:
Territori i medi ambient

GREFA:
Reintroducción del buitre negro en los Pirineos

TRENCA:
Voltor Negre

 

 

hi col·laboren:

Sponsors of the reintroduction project

 

 

hi participen amb la cessió de voltors negres:

(provinents de centres de recuperació de fauna)

Sponsors of the reintroduction project

 

 

amics al facebook