S’han marcat els cinc polls de voltor negre nascuts aquest any.

Publicat el 03/08/2017 per Equip del Projecte
Notícies del projecte
Compartir

Durant les primeres setmanes de juliol s’han marcat els cinc polls de voltor negre nascuts aquest any a la colònia catalana, a la Reserva Nacional de Caça de Boumort (Lleida), lloc on es duu a terme el Projecte de Reintroducció d’aquesta espècie en el Prepirineu català, iniciat al 2008.

Mesures biomètriques d'un dels polls.© PRVNC

Mesures biomètriques d’un dels polls.© PRVNC

De les catorze parelles de voltor negre , aquest any dotze d’elles van realitzar posta als inicis de la temporada. D’aquestes parelles al final solament van arribar a eclosionar set polls, dels quals cinc van aconseguir sobreviure fins al dia d’avui.

Els cinc polls es van marcar amb uns 80 dies de vida, tots ells van ser equipats amb emissors GPS satelitales i de telefonia mòbil, col·locats a la seva esquena amb un arnés confeccionat a mesura per un tècnic especialitzat.
Presentación1 cat

L’informació obtinguda per aquests GPS és molt valuosa per conèixer els moviments dels joves en dispersió i així saber més de la biologia dels voltors negres, a més d’ajudar als tècnics a actuar amb rapidesa en cas que salti l’alarma per inactivitat, ja que pot significar que l’animal es trobi ferit o en el pitjor dels casos, mort.

La novetat d’aquest any pel que fa a la temporada reproductora d’aquesta colònia ha estat que dues parelles, que per diferents circumstàncies portaven uns quants anys intentant criar sense èxit, per fí han aconseguit treure endavant els seus respectius polls.

cat

________________________________________________________________________________

El projecte de reintroducció del voltor negre als Pirineus està promogut per la Generalitat de Catalunya (a través del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació i el Departament de Territori i Sostenibilitat) i la Fundació Catalunya-La Pedrera. GREFA i Trenca participen en l’assessorament i l’execució del projecte, junt amb el personal de la RNC de Boumort. L’Obra Social “La Caixa” (via conveni amb la Generalitat de Catalunya), REE i Fundación Biodiversidad participen de manera destacada en el finançament del projecte.

 

promotors:

Sponsors of the reintroduction project

 

 

assesorament tècnic i execució:

assessorament tecnic i execucio del projecte

 

 

educació ambiental:

Educacio ambiental

 

 

enllaços relacionats:

DAAM:
Voltor negre

FUNDACIÓ CATALUNYA - LA PEDRERA:
Territori i medi ambient

GREFA:
Reintroducción del buitre negro en los Pirineos

TRENCA:
Voltor Negre

 

 

hi col·laboren:

Sponsors of the reintroduction project

 

 

hi participen amb la cessió de voltors negres:

(provinents de centres de recuperació de fauna)

Sponsors of the reintroduction project

 

 

amics al facebook